Warning: A non-numeric value encountered in /customers/0/1/2/arvikabc.com/httpd.www/LightNEasy/common.php on line 18 Tršningen - Arvika Boxing Camp - Thaiboxningsgym (Muay Thai)

Träningen


Det bästa sättet att få reda på hur en träning går till är naturligtvis att själv komma och se efter.
Den som vill är hjärtligt välkommen att komma in och titta på när vi tränar!

 

Träningen delas som regel in i ett antal träningsfaser bestående av: hälsning, uppvärmning, lätt stretching, skuggboxning, teknikträning på mits, sparring, styrke/konditions-träning, stretching och till sist hälsning.

Hälsning: Vi börjar alltid ett träningspass genom att ställa oss i en ring och hälsa på tränaren och på varandra. Häsningen går till så att vi sätter hadflatorna mot varandra i brösthöjd och bugar mot varandra. Detta gör vi dels för att visa vår tränare och våra träningskamrater ödmjukhet och respekt, samt att det har den praktiska betydelsen att efter hälsningen har träningspasset börjat och då slutar vi "prata och tjafsa" med varandra och i stället koncentrerar oss helhjärtat på träningen.


Uppvärmning: 10-15 min uppvärmning görs alltid för att vi skall bli varma och mjuka i kroppen så att vi undviker onödiga skador.

Lätt stretching: Eftersom man inte ens efter en riktig uppvärmning alltid är tillräckligt varm och mjuk är det viktigt att inte börja belasta kroppen för hårt, därför brukar vi utföra en lättare stretching i början av varje pass direkt efter uppvärmingen.


Skuggboxning: Skuggboxar gör vi för att ytterligare värma upp kroppen. Skuggboxningen har även andra syften som att öva in tekniker och speciella slagserier så att de verkligen fungerar i sparring och match.


Teknikträning på mits: Det är när vi kommer till detta moment som själva träningen börjar på riktigt. Här får utövaren möjlighet att finslipa sina tekniker samt att utföra teknikerna med full kraft.

Sparring: Bästa sättet att lära sig simma är i vatten.... Och bästa sättet att lära sig hantera sin kropp och kampteknik mot en annan motståndare är att sparra. Det är alltid den minst erfarne som bestämmer hårdhet och tempo när vi sparrar.

Styrke/konditions-träning: I slutet av varje träning kör vi någon form av styrke och eller konditionsträning som ofta består av övningar för att stärka mage, nacke, axlar eller rygg.

Stretching: Nu är vi riktigt varma och kan då köra ett lite hårdare och längre stretchingpass, så att vi även utvecklar vår rörelseförmåga samt att vi minskar ev. träningsverk dagarna efter träning.

Hälsning: Precis som vi började träningspasset med en häsning så avslutar vi med en hälsning. Detta gör vi dels för att visa vår tränare och våra träningskamrater ödmjukhet, respekt och tacksamhet , samt att det har den praktiska betydelsen att efter hälsningen har träningspasset avslutats och vi kan återigen börja prata med varandra om sådant som inte har med träningen att göra.

Kläder och utrustning


Vi som tränat ett tag har på oss thaiboxningsshorts och ett linne, t-shrt eller liknande, detta gäller både pojkar och flickor. Som nybörjare funkar det alldeles utmärkt med ett par vanliga gymnastikshorts, eller träningsoverallsbyxor och en t-shirt funkar också bra. Det som är viktigt är att det inte finns några vassa detaljer som blixtlåss, nitar eller liknande på träningskläderna, som träningskompisar kan göra sig illa på. Normal skyddsutrustning som en thaiboxare har på vår träning är: Boxhandskar, benskydd, tandskydd och suspensoar, vissa av oss har även huvudskydd och fotlindor.

Hygien och naglar


Det är viktigt att Du som tränar Thai Boxning hos oss har god hygien, samt att Du ser till att alltid ha kortklippta naglar. Vi tvättar alltid händerna innan träning, och efter träning tvättar vi händerna igen samt spritar av dem med handsprit. Handtvättmedel och handsprit finns att tillgå i träningslokalen.

Smycken och Piercing


Halsband och örhängen är inte tillåtet när vi tränar, ej heller piercing i ansikte, munnen, eller annat ställe som kan skada utövaren eller dennes medutövare..